دسته بندی اسباب بازی، کودک و نوزاد

ربات و گجت
آشنایی با فنون
بازی آموزشی
تفنگ و مبارزه
بازی فکری
پازل
ساختنی
هواپیما و هلی کوپتر
ماشین
 تجهیزات بادی بازی

آیا اسباب بازی های مورد علاقه خود را در دوران کودکی به خاطر دارید؟

اسباب بازی ها در سبک قدیم بیشتر حالت چوبی داشتند که بسیاری از وقت خود را صرف بازی کردن با آن ها می کردیم.

زیبایی، یک پارچه سازی با قدرت تخیل، متناسب بودن با سن از جمله ویژگی هایی است که می توان در انتخاب اسباب بازی به آن ها توجه کرد.

محصولات بسیار خوبی در سال های اخیر تولید شده اند که برای چشمان کودکان و حتی والدین آن ها جذاب می باشند. تجربه نشان داده است که کودکان با اسباب هایی ارتباط برقرار می کنند که به چشم آن ها جذاب و زیبا باشد و به نوعی بتوانند خود را با آن درگیر کنند.

کارشناسان اشاره کرده اند که دادن تعداد کمتر اسباب بازی به بچه ها در واقع برای آنها مفید است. به چه دلیل؟

۱) خلاقیت را در کودکان تشویق می کند: چرا که هر چه اطراف کودک خلوت باشد باعث می شود که او از قوه تخیل خود کمک گرفته تا به اختراع بازی جدید دست بزند و در نهایت باعث جلوگیری از سررفتن حوصله خود شود.

۲) دامنه تمرکز و توجه را بالا می برد: چرا که کودکان به ویژه نوزادان کنترل بالایی بر توجه و تمرکز خود ندارند و عوامل خارجی به راحتی می تواند توجه آن ها را برهم بزند. به همین دلیل استفاده از تعداد محدودی اسباب بازی می تواند به آن ها در بالا رفتن تمرکز کمک کند.

۳) مهارت های حل مسئله را آموزش می دهد: با منابع محدودی که در دسترس است، بچه ها یاد می گیرند که با هر ماده ای که در دسترس است، مشکلات را حل کنند. این مهارت زندگی برای بچه ها در آینده با بزرگتر شدن نیز مفید خواهد بود.

۴) بچه ها یاد می گیرند که راضی باشند: چرا که در اختیار قرار دادن اسباب بازی های فراوان در اختیار کودک ممکن است منجر به این شود که همیشه حق انتخاب دارند. فلذا با محدود کردن وسایل بازی شان می توان به آن ها آموخت که راضی باشند و از منابع و وسایل موجود بهره لازم را ببرند.

۵) بچه ها از وسایل خود مراقبت می کنند: وقتی فرزند شما تعداد محدودی از وسایل را در اختیار دارد، تمایل بیشتری به مراقبت از وسایل خود دارد. به جای آسیب رساندن به اسباب بازی ها، آنها یاد می گیرند که برای آنها ارزش بیشتری قائل شوند اگر بدانند که به راحتی جایگزین نمی شوند.

اسباب بازی های محبوب کودکان:

۱) اسباب بازی شخصیت های کارتونی: قطعا هر کودکی به تلویزیون و برنامه های کارتونی علاقه دارد و با توجه به اینکه با شخصیت ها و قهرمانان بسیاری در تلویزیون مواجه است به طور حتم اینگونه اسباب بازی ها می تواند برای او جذاب باشد.

۲) اسباب بازی های ساختنی: به جرئت می توان گفت که همه انسانهای روی زمین با اسباب بازی های ساختنی مثل خانه سازی یا لگو بازی کرده اند. این اسباب بازی در همه نسل ها محبوب بوده و محبوب مانده است. اسباب بازی های ساختنی پازلی هم طرفداران بسیاری دارند. کودکان معمولا دوست دارند که وسایل مختلف را از هم باز کنند و دوباره سوار کنند. اسباب بازی های ساختنی می تواند این کنجکاوی را در آن ها تقویت کند و به آن ها کمک کند تا از سنین پایین ساختن وسایل مختلف و فکر کردن به جزئیات را بیاموزند.

۳) اسباب بازی های مهمانی و لوازم خانه: اسباب بازی های مهمانی چه در ایران و چه در جهان بسیار محبوب هستند. این اسباب بازی بیشتر مورد علاقه دختر بچه هاست. اما نکته مهم در بازی کردن با این اسباب بازی ها، تقویت روحیه همکاری در کودک است. کودک با این وسایل بازی یاد می گیرد که چطور در اجتماع بتواند با سایر افراد ارتباط برقرار کند و راه و رسم زندگی را از همان دوران کودکی می آموزد.

بهترین کاری که والدین می توانند برای اطمینان حاصل کردن از سلامت اسباب بازی کودکان شان انجام دهند آن است که آنها را هنگام بازی مشاهده کنند. بازی کردن با کودک نه تنها فرصتی برای آموزش و تعلیم او پیش می آورد، بلکه موجب شادی، نشاط و لذت هر دو طرف می شود. اسباب بازی باید باعث تقویت فکر کودک شود و زمانی مفید است که کودک با آن بازی کند نه از آن نگهداری کند

اسباب بازی کودک نباید زیاد باشد که نداند با کدام بازی کند، در ضمن لوکس و گران قیمت هم نباشد. مناسب سن و رشد جسمی و ذهنی کودک باشد. اسباب بازی به بچه ها در سنین قبل از دبستان در مطلوب کردن رفتار اجتماعی کمک می کند. مکمل شدن اسباب بازی با تلویزیون باعث می شود که آنچه از تلویزیون دیده اند در بازی با اسباب بازی به کار برند.

از میان اسباب بازی ها دو اسباب بازی توپ و کامیون از اهمیت زیادی برخوردارند و جنبه جهانی دارند.

به وسیله توپ می توانند از همان اوایل کودکی به این سو و آن سو حرکت کنند، بدوند و انواع بازی را داشته باشند و با کامیون هل دهند و بکشند و با این اعمال موجب تقویت عضلات و هماهنگی ماهیچه ها شوند.

هوش کودکان با تعداد اسباب بازی چه ارتباطی دارد؟

وقتی تعداد اسباب بازی بیش از حد باشد رشد ذهنی و حرکتی کودک دچار اختلال می‌شود. در حالی که تعداد کمتری از اسباب بازی‌ها می توانند به نفع او باشند. محققان زیادی به این نتیجه رسیدند که اسباب بازی‌ های زیاد میزان رشد خلاقیت و هوش کودک را دچار اختلال می‌کند. این نگرانی در حدی بود که در برخی از کشورها دستور کاهش تعداد اسباب بازی به مهدکودک‌ها ابلاغ شد. به این دلیل که در آن فضا کودکان در معرض اسباب بازی‌های متنوع و زیادی قرار می‌گیرند. بنابراین از این اتفاق تاثیر منفی گرفته و از والدین خود درخواست خرید بیشتر اسباب بازی می‌کنند.

سخن آخر: 

درست است که کودکان همواره دوست دارند اطرافشان شلوغ باشد و وسایل و اسباب بازی های زیادی داشته باشند اما این دوست داشتن آنها دلیل نمی شود که والدین به خواست آنها تن دهند و بهترین و لوکس ترین وسایل را در اختیارشان بگذارند. از طرفی هم نباید اینگونه تصور کرد که اگر تعداد اسباب بازی کمی در اختیار کودک مان قرار دهیم مورد تمسخر و شماتت اطرافیان قرار می گیریم!!

نه، اینگونه نیست بلکه با یک انتخاب و تصمیم درست و بجا می توانیم با توجه به سن کودکمان وسایلی را در اختیارش بگذاریم که بیشترین و بهترین بهره را از آن برده و چیزهایی زیادی یاد بگیرد.