توضیحات
دوربین Sony a7R IV نسل چهارم سری R دوربینهای فولفریم سونی است که این کمپانی با معرفی آن پرچمداری مگاپیکسل بازار میررلس را نصیب خود کرده است. این دوربین با بهرهمندی از سنسور فولفریم BSI از نوع CMOS با رزولوشن ۶۰.۲ مگاپیکسل، غلبه خود را ثابت کرده است. با وجود سنسور فولفریم با تراکم پیکسلی بالا همچنان Sony a7R IV توانایی عکاسی پیاپی با سرعت ماکسیمم ۱۰ فریم بر ثانیه را با بصورت نسبتاً طولانی میدهد که این مهم نشاندهندهی پردازنده بسیار قدرتمند این دوربین میررلس است. همچنین باید از این نکته غافل نبود که مگاپیکسل بالای این دوربین موجب شده تا در حالت عکاسی در حالت APS-C نیز سایز عکس برابر با ۲۰ مگاپیکسل باشد که بسیار عالی و کاربردی است.
در سالهای اخیر یکی از نکات قوت دوربین های میررلس سونی که آن ها را شاخص و برتر از بازار رقیب کرده است، سیستم اتوفوکوس پیشرفته آن هاست. Sony a7R IV با بروزترین مجموعه تکنولوژی اتوفوکوس سونی از جمله Real-Time Tracking در کنار اتوفوکوس های کلاسیک نقطهای، مرکزی، گروهی، تشخیص چهره و هر دو چشم (بصورت قابل تفکیک) مجموعهای متنوع و بینظیر را با ۵۶۷ نقطه فوکوس برای هر سناریو عکاسی و فیلمبرداری فراهم میکند. با وجود داشتن سنسور ۶۰.۲ مگاپیکسلی، خبر خوب برای عکاسان صنعتی افزودن High Resolution Mode به این دوربین است که پیش از این در سری قبلی R سونی یعنی a7R III و همچنین Panasonic S1R نیز استفاده شده است. البته باید گفت سونی در چهارمین نسل دوربین های رده بالای خود گام بلند تری برداشته و با پیشتازی در بازار فول فریم با گرفتن ۴ یا ۱۶ عکس میتواند یک عکس غول آسای ۲۴۰ مگاپیکسلی تولید کند که به جز افزایش سایز به کاهش نویز تصویر نهایی و ارتقا داینامیک رنج کمک میکند. لازم به ذکر است که این حالت مختص عکاسی از اجسام ساکن و مستلزم استفاده از سهپایه است.
Sony a7R IV دارای چشمی الکترونیک OLED با کیفیت بسیار بالا و دقت ۵.۷۶ میلیون نقطه ای است که در کنار بزرگنمایی ۰.۷۸x تمام تصویر دریافتی را ۱۰۰ درصد پوشش میدهد. نکته قابل توجه در مورد این دوربین این است که سرعت ۱۰ فریم بر ثانیه به دلیل تمایل به افزایش طول بافر و مدیریت حجمی فایل ها تنها در حالت JPEG و یا حالت ۱۲ بیتی Compressed Raw ممکن است و در صورت تمایل به دریافت عکس های پرحجم و خام ۱۴ بیتی Uncompressed Raw این سرعت به حدود شش فریم بر ثانیه کاهش مییابد که همچان برای دوربینی با رزولوشن ۶۰.۲ مگاپیکسل عدد مناسبی بهنظر میرسد.
دوربین Sony a7R IV به دو درگاه SD Card از نوع پرسرعت USH-II و LCD متحرک لمسی سه اینچی با دقت ۱.۴۴ میلیون نقطه تجهیز شده که در حالت استفاده از چشمی الکترونیک ۵۳۰ و در حالت استفاده از LCD 670 شات طول عمر باتری دارد. این دوربین مجهز به IBIS (لرزشگیر تصویر داخلی) از نوع سنسور شیفت با توانایی ۵.۵ استاپ کاهش لرزش طبق استاندارد CIPA است. بازه استاندارد ایزو ی این دوربین از ۱۰۰ تا ۳۲۰۰۰ متغیر است و در حالت افزایش یافته این بازه به ۵۰ تا ۱۰۲۸۰۰ افزایش مییابد. این دوربین دارای قابلیت زوم دیجیتال تصویر تا ماکسیمم چهاربرابر است. سرعت شاتر Sony a7R IV از بازه ۳۰ تا ۱/۸۰۰۰ ثانیه قابل تنظیم است. این دوربین مجهز به درگاه فلاش اکسترنال Hot Shoe از نوع مولتی اینترفیس است که علاوه بر امکان نصب انواع فلاش، امکان نصب لوازم جانبی مخصوص این درگاه را نیز دارا میباشد.
با این که معمولا دوربین های سری R این کمپانی تمرکز بیشتری روی امکانات عکاسی خود قرار میدهند اما این دوربین به دلیل سطح بالای خود در امکانات فیلمبرداری نیز عملکرد فوق العاده ای داشته و با بهره مندی از ضبط ۴K با استفاده از تمام سطح سنسور یا بصورت APS-C و پیکچر پروفایلهای S-Log2 ، S-Log3 و HLG گزینهای مناسب برای فیلمبرداری حرفه ای و فیلمسازان در بازار میررلس ها نیز محسوب میشود. Sony a7R IV ویدیو را در دو ابعاد Full HD و ۴K در سه فرمت مختلف MPEG-4 و XAVC S و H.264 ضبط کرده و تا ماکسیمم ۱۰۰Mbps میتواند خروجی داشته باشد.
همچنین در امتداد مسیر بقیه دوربین های سری آلفای سونی، این دوربین نیز میتواند فیلمبرداری اسلوموشن ۱۲۰fps را در قطع Full HD داشته باشد. یکی از بزرگترین نکات مثبت این دوربین در سیستم اتوفوکوس، افزودن Real-Time Tracking یا تعقیب سوژه در حالت ویدیو است. همچنین دکمه Fn در حالت عکاسی و ویدیو به صورت مجزا تقابل تنظیم هستند که امکان سرعت عمل را برای هنرمندان هیبرید بیشتر میکند. از دیگر ویژگیهای Sony a7R IV تجهیز آن به اسپیکر مونو، میکروفون استریو داخلی با توانایی ضبط در دو فرمت Linear PCM و Digital Dolby بر روی ویدیوها، امکان رکورد بکاپ و یا امکان رکورد پروکسی (جهت تسهیل تدوین ویدیو های حجم بالا و داشتن نسخه پشتیبان) بر روی SD Card دوم است. در فیزیک بدنه، این دوربین بسیار مقاوم و دارای استاندارد ضد گرد و غبار و رطوبت است. Sony a7R IV با ۶۶۵ گرم وزن، ابعادی معادل ۱۲۹×۹۶×۷۸ میلیمترداشته و به دلیل افزایش ظرفیت باتری و استفاده از باتری FZ100 در این سری دارای گریپ بزرگتری شده است که ارگونومی این دوربین را بهبود میبخشد.
سونی در محیط کاربری این دوربین نیز تغییراتی بوجود آورده که بازدهی، سرعت، راحتی، و شخصی سازی بیشتری در اختیار کاربر قرار میدهد. از نظر پورتها و روشهای اتصال Sony a7R IV بسیار خوب عمل کرده و با بهرهمندی از درگاه USB و امکان شارژ سیار توسط پاوربانک، پورت micro-HDMI، جک میکروفون و هدفون استریوی مجزا، شبکه وایرلس داخلی، بلوتوث نسخه ۴.۱ ، NFC و امکان کنترل از طریق اپلیکیشن از روی گوشیهای هوشمند تمامی نیازهای کاربران حرفهای را برطرف میکند. در نهایت میتوان گفت نسل چهارم سری R دوربینهای میررلس سونی با حداکثر رزولوشن ۹۵۰۴×۶۳۳۶ ، پیشتاز ۶۰.۲ مگاپیکسلی بازار دوربین های عکاسی حرفه ای محسوب میشود و با بهرهمندی از مدرنترین تکنولوژی اتوفوکوس سونی مانند در هر دو حالت عکاسی و ویدیو، امکان عکاسی تا ۲۴۰ مگاپیکسل، چشمی الکترونیک با دقت فوق العاده بالا، فیلمبرداری ۴K تا ۳۰ و Full HD تا ۱۲۰ فریم بر ثانیه، انواع پروفایلهای Log ویدیوهای سونی و بدنه محکم و ضد رطوبت و گرد و غبار، دوربینی قدرتمند با امکانات فراوان محسوب شده و میتواند سطح کار هر کاربری را بالاتر از آنچه که اکنون هست ببرد!
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.